Yrittäjyys

Adlercreutz: Yrittäjillä on yhtäläinen oikeus sosiaaliturvaan kuin palkansaajilla

Torstain kyselytunnilla Adlercreutz esitti hallitukselle kysymyksen yksinyrittäjien sosiaaliturvasta ja siitä, miten työ yhdistelmävakuutuksen parissa etenee.

– Tiedämme, että nimenomaan yksinyrittäjien sosiaaliturvassa on paljon parannettavaa. Moni ei uskalla ryhtyä yksinyrittäjäksi juuri puutteellisen sosiaaliturvan takia. Haasteita luo myös nykyinen työelämä, joka on yhä monipuolisempi ja vaihtelevampi: joskus työskennellään yrittäjänä ja joskus palkansaajana, Adlercreutz sanoo.

Toimivien alueiden edellytyksiä ei saa heikentää

Hallituksen toimet sote-uudistuksen ja infrastruktuurin saralla uhkaavat heikentää tulevaisuuspotentiaalia omaavien alueiden edellytyksiä.  

- Hallitus tuntuu unohtaneen, että sillä on kokonaisvastuu yhteiskunnasta. Puhuessaan istuntosalissa työllistymisen tärkeydestä ei voi samalla heikentää menestyksekkään yrittämisen ja alueiden kasvuedellytyksiä. Hallituksen on varmistettava, että kaikille alueella työskenteleville on tarjolla koulua, terveydenhuoltoa ja toimiva infrastruktuuri, Henriksson sanoo.

Strand: Hallituksen aika tukea yrittäjyyttä

- Suomella ei ole varaa tehdä päinvastoin. Esimerkiksi esitys yrityspalvelujen keskittämisestä ainoastaan viiteen maakuntaan voi johtaa siihen, että Pohjanmaa, yksi Suomen menestyneimmistä maakunnista, jää ilman näitä palveluita. Se on täysin kohtuutonta ottaen huomioon, että Pohjanmaa vahvalla vientiteollisuudellaan elättää suurta osaa muusta maasta, toteaa kansanedustaja Joakim Strand (RKP).

Pakolaiskiintiön nosto ja panostuksia yrittäjyyteen

- Hallituksen päätös nostaa pakolaiskiintiö on inhimillisen ja vastuullisen politiikan voitto. Suomelle on kunnia-asia avustaa kansainvälisten kriisien yhteydessä vastaanottamalla pakolaisia, toteaa Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund hallituksen sovittua ensimmäisestä lisätalousarviosta vuodelle 2015.

Hallituksen tämänpäiväinen päätös kiintiön nostamisesta tarkoittaa, että Suomi vastaanottaa tänä vuonna 300 pakolaista enemmän kun alkuperäisesti oli suunniteltu.

Päivi Storgård ehdolle eduskuntaan

Storgård on toimittaja ja kirjailija, Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja sekä Helsingin kaupunginvaltuutettu.

-Kolmen lapsen äitinä tahdon tehdä työtä sen hyväksi, että lapset ja nuoret saavat kasvaa turvallisissa oloissa. Heidän on saatava hyvä koulutus ja annettava eväät sille, että he löytävät oman paikkansa yhteiskunnassa. Se on jokaisen oikeus, Storgård sanoo.

Subscribe to RSS - Yrittäjyys