Nils Torvalds

Autojen hiilidioksidipäästöjen vähennyksistä sopu - jäsenvaltioiden haluttomuus noudattaa kansainvälisiä ilmastolupauksia esteenä todelliselle menestykselle

Vuoteen 2025 mennessä hiilidioksidipäästöt vähenevät 15 prosenttia sekä matkustaja- että pakettiautojen osalta. Vuoteen 2030 mennessä pakettiautojen vähennyksen olisi oltava 31 prosenttia ja henkilöautojen osalta 37,5 prosenttia.

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP / ALDE) kommentoi neuvottelutulosta:

Enemmän tutkimusta ja innovaatiota EU:n horisontilla

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) on raportoijana tehnyt vankkaa työtä korottaakseen ohjelman rahoitusta 120 miljardiin vuosille 2021-2027. EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma on isoin tulonlähde tutkimusta tekeville instituutioille.

- Eurooppa tarvitsee kunnianhimoisen ja eteenpäinkatsovan tutkimus- ja innovaatio-ohjelman. Tämä on ehdottoman tärkeää, jotta pärjäämme globaalissa kilpailussa, Torvalds sanoo. Tämä on myös hyvä tapa taata lisää työpaikkoja Suomeen.

Torvalds: Jättää tai jäädä, se on Iso-Britannian suuri kysymys

Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) mukaan tuomioistuimen päätös  on erittäin tervetullut selvennys.

EU:n tuomioistuin toteaa että Iso-Britannialla on kolmaskin vaihtoehto. Tähän asti keskustelua on käyty ainoastaan kahdella vaihtoehdolla: unionin jättäminen ilman sopimusta tai sopimuksen hyväksyminen. Iso-Britannialla on nyt myös mahdollisuus jäädä unioniin, Torvalds sanoo.

Torvalds-raportti asettaa suunnan EU:n pankkiunionille

Raportti, jota tunnetaan Torvalds-raporttina, määrittää parlamentin linjaa pankkiunionin tulevaisuudelle.

- Tämä kysymys on paljon esillä EU:ssa juuri nyt. Pankkiunioni, jota alettiin rakentaa 2008 kriisin jälkeen, on tähän asti ollut menestys sekä talouden vakaudelle että reaali taloudelle. Pankkiunioni ei ole kuitenkaan vielä rakennettu valmiiksi ja järjestelmässä on edelleen merkittäviä riskejä. Italian hankala tilanne jossa epäluottamus taloudelliseen järjestelmään korkeiden korkojen takia on esimerkki tästä, Torvalds toteaa.

Torvalds: Kauppasopimus Marokon kanssa on oltava juridisesti kestävää- muuten tilanne Länsi-Saharassa pahenee

Kauppasopimus on aiheuttanut erimielisyyksiä poliittisten ryhmien välillä parlamentissa johtuen herkästä tilanteesta Marockon hallitsemalla alueella Länsi-Saharassa. Keskeisenä kysymyksenä on, ovatko Länsi-Saharasta peräisin olevat tuotteet EU:n ja Marokon tekemän sopimuksen alaisia. EU-tuomioistuin on aikaisemmin katsonut että EU:n ja Marokon solmimia sopimuksia eivät sisällyttää Länsi-Saharaa koska kaikki juridiset vaatimukset eivät ole täyttyneet.

Tomrummet efter Merkel blir märkbart, men Europas framtid ska stöpas vidare

Solidaritet, var budskapet då Tysklands förbundskansler i dag inför Europaparlamentet höll sitt tal om Europas framtid.

Enligt Europaparlamentariker Nils Torvalds är talet oerhört viktigt för att sätta riktningen för ett EU utan Merkel som central symbol för EU:s samarbete. Angela Merkel har meddelat att hon inte kommer att ställa upp för omval till ordförande för sitt parti CDU och att det här blir hennes sista mandatperiod som förbundskansler.

– Merkel har fungerat som en central spelare i det europeiska samarbetet under en lång tid nu, säger Torvalds.

Tiukkoja toimia muoviroskan vähentämiseksi

Haitallisen muoviroskan määrä merissämme kasvaa yhä. Tämän takia niille kertakäyttömuoviesineille, joita esiintyy eniten Euroopan rannoilla ja merissä, ehdotetaan nyt uusia sääntöjä roskaantumisen vähentämiseksi. Yhdessä kadonneiden ja hylättyjen kalastustuotteiden kanssa nämä muovituotteet muodostavat 70% merissä olevasta roskasta. Eri tuotteisiin tullaan soveltamaan erilaisia toimenpiteitä.

Pages

Subscribe to RSS - Nils Torvalds