Uusimaa

Pia-Lisa Sundell asettuu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa

– Haluan luoda Suomen, joka huolehtii jokaisesta sukupolvesta sekä yhteiskunnan missä kukaan ei putoa suojaverkosta, kulje nälkäisenä tai herää tuntien pelkoa ja turvattomuutta, sanoo Sundell.

Sundell tulee kampanjassaan keskittymään lapsiin, nuoriin ja perheisiin sekä terveydenhuoltoon ja hoiva-alaan.

– Nyt on aika kehittää Suomea lapsiystävällisempään suuntaan. Minuun sattuu, kun ajattelen kaikkia niitä leikkauksia, jotka nykyinen hallitus on kohdistanut perheisiin, sanoo Sundell

Rehn-Kivi: Sote-uudistuksessa edelleen huolenaiheita

– Uudistuksessa on edelleen merkittäviä puutteita. Erityisen huolissani olen demokratiavajeesta, jonka aiheuttaa maakuntien erikokoisuus. Olen myös huolissani maakuntien verotusoikeuden puuttumisesta ja miten kielelliset oikeudet tosiallisesti turvataan. Tämän mallin avulla ei pystytä turvaamaan sitä, että asiakas saa palvelua ruotsin kielellä prosessin alusta loppuun. Potilasturvallisuus on vaarantumassa erityisesti Vaasan sairaanhoitopiirissä, kun sairaanhoitopiirille ei myönnetty laajaa ympärivuorokautista päivystystä.

Blomqvist: Maakuntaa on kehittävä yhdenvertaisesti

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän Thomas Blomqvistin mukaan tämä on ongelmallista niiden asukkaiden kannalta, jotka asuvat maakuntien suurien kaupunkien ulkopuolella.

– Maakuntien vastuulle siirretään paljon erilaisia palveluita. Maakunnan yhdenvertainen kehittäminen edellyttää, että maakunnan kaikki alueet ja molemmat kieliryhmät ovat edustettuja päätöksenteossa, sanoo Blomqvist.

Uudenmaan maakunta muodostaa maakuntavaaleissa yhden vaalipiirin.

Christel Liljeström on valmis eduskuntaan

- Eduskuntasihteerin työn kautta olen perehtynyt ajankohtaisiin asioihin joita eduskunnassa tullaan käsittelemään ja kiitos monivuotisen poliittisen työnteon, tunnen että olen valmis siirtymään seuraaviin tehtäviin. Kahdessa viimeisissä eduskuntavaaleissa sijoituin varaedustajan paikalle (2007 1.vara, 2011 3.vara) joten olen nyt äärimmäisen motivoitunut. RKP:n ehdokasasettelu Uudenmaan vaalipiirissä tarjoaa Liljeströmin mielestä poikkeuksellisen hyvät puitteet menestykselle.

Subscribe to RSS - Uusimaa