sosiaaliturva

Adlercreutz: Yrittäjillä on yhtäläinen oikeus sosiaaliturvaan kuin palkansaajilla

Torstain kyselytunnilla Adlercreutz esitti hallitukselle kysymyksen yksinyrittäjien sosiaaliturvasta ja siitä, miten työ yhdistelmävakuutuksen parissa etenee.

– Tiedämme, että nimenomaan yksinyrittäjien sosiaaliturvassa on paljon parannettavaa. Moni ei uskalla ryhtyä yksinyrittäjäksi juuri puutteellisen sosiaaliturvan takia. Haasteita luo myös nykyinen työelämä, joka on yhä monipuolisempi ja vaihtelevampi: joskus työskennellään yrittäjänä ja joskus palkansaajana, Adlercreutz sanoo.

Suomen on oltava maailman lapsiystävällisin maa

– Olen äärimmäisen ylpeä RKP:n esityksestä paremmaksi perhepolitiikaksi. Haluamme, että jokainen lapsi saa yhdenvertaisen ja hyvän alun elämässä, haluamme, että vanhemmat voivat joustavammin yhdistää perhe- ja työelämää ja haluamme tasa-arvoisemman palkkapolitiikan. Naisen euro tulisi olla 100 senttiä. Koko yhteiskunta kaipaa uudistusta, mutta hallitus jarruttaa. Siksi meidän pitää nyt nostaa rima korkealle. Suomen tulee olla maailman lapsiystävällisin maa!

Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilannetta on parannettava

- Lapsilisän tasasuuruinen alennus koskettaa eniten niitä perheitä, joilla on kaikkein vaikeinta. Siksi meidän tulee vahvistaa heidän sosiaaliturvaansa. Yksinhuoltajaperheet ovat kaikkein haavoittuvaisin ryhmä yhteiskunnassamme ja lapsilisän leikkaus heikentää entisestään heidän talouttaan, sanoo Rehn-Kivi.

Hallitus leikkaa 11,7 miljoonaa euroa lapsilisästä ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä ehdottaa omassa vaihtoehtobudjetissaan vastaavaa korotusta lapsilisän yksinhuoltajakorotukseen. Tämä tarkoittaa, että yksinhuoltajakorotusta korotettaisiin 48,55 eurosta 54,75 euroon kuukaudessa.

Subscribe to RSS - sosiaaliturva