Torvalds johtaa Euroopan parlamentin neuvotteluja pankkiunionista

Valmis pankkiunioni luo vakaampia pankkeja ja turvallisemman rahoitusjärjestelmän.

RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds valittiin Euroopan parlamentin pääneuvottelijaksi koskien vuosikertomusta siitä, miten työ EU:n pankkiunionin loppuunsaattamiseksi sujuu.

Torvaldsin mukaan pankkiunionilla on suuri rooli siinä, miten euroalue pärjää ja miten alue olisi vastustuskykyisempi mahdollisissa tulevissa kriiseissä.

− EMU on ollut hyvä sekä Suomelle että Euroopalle, mutta finanssikriisi ja sitä seurannut pankkikriisi osoitti, että järjestelmässä on suuria ongelmia. Valmis pankkiunioni luo vakaampia pankkeja ja turvallisemman rahoitusjärjestelmän, toteaa Torvalds.

Vaikka eurooppalaiset pankit vuoteen 2008 verrattuna ovat jo paremmin valmistautuneita tulevaa varten, niin paljon on Torvaldsin mukaan vielä tehtävissä:

− Pankkiunioni on muovautunut erittäin kritisoidusta instituutiosta vakautta ja ennustettavuutta luovaksi toimijaksi. Pankit arvostavat tätä, ja esimerkkinä tästä toimii Nordean muutto Helsinkiin ja pankkiunionin toimivallan alle. Samaan aikaan on hyvä muistaa, että olemme vielä monen askeleen päässä täysin valmiista eurooppalaisesta pankkiunionista. Yksin mikään maa ei ole tarpeeksi vahva ja uskon, että meillä on paljon voitettavaa sillä, että jaamme riskejä ja voimme siten myös pienentää ongelmia asymmetristen shokkien sattuessa. Tämän riskienjaon loppuunsaattamiseksi meidän on pakko vähentää euroalueella jo olemassa olevia riskejä.

− Ajankohta tälle raportille on erittäin suotuisa, ottaen huomioon euroalueella tänä päivänä nähtävän vakauden. Olen jo aikaisemmin todennut, että auringonpaisteella on hyvä korjata vuotava katto. Siksi odotan innolla neuvotteluiden johtamista pankkiunionin tulevaisuudesta. Tulee olemaan haastavaa löytää kompromisseja oikeiston ja vasemmiston ryhmittymien välillä Euroopan parlamentissa, mutta uskon, että yhteisin voimin voimme löytää oikean tien, päättää Torvalds.

Blomqvist: Regeringen tar inte de språkliga rättigheterna på allvar

Det kan inte räcka med att ersätta ”i mån av möjlighet” med att landskapen ska främja att man får service på landskapets officiella språk.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson huolestunut eduskunnan tilanteesta – kehottaa malttiin

Maailma ei kaadu vaikka sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saa mietintöään valmiiksi elokuussa.

Lue seuraava artikkeli