Anna-Maja Henriksson

Henriksson: Nästa regering behöver se nyttan med tvåspråkigheten

Tvåspråkigheten är en framgångsfaktor för vårt land. Språkkunskap är livsviktigt för ett exportberoende land som Finland – och för individen öppnar det upp fler möjligheter på arbetsmarknaden samt ett bredare kulturutbud, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

– Grundlagen och språklagen är tydlig om de språkliga rättigheterna. Det vi har problem med i vårt land är att förverkliga dem i praktiken, säger Henriksson.

Henriksson: Pohjanmaan mitta on täynnä

Pohjanmaan RKP kokoontuu viikonloppuna vuosittaiseen kuntaparlamenttiin ja seuraa sen yhteydessä myös vaalikampanjaa Uumajassa. Pohjanmaan RKP valmistautuu hyvissä tunnelmissa, suurin odotuksin ja tarmolla tulevaan vuoteen ja kaikkiin vaaleihin.

- Pohjanmaalla valmistaudumme tekemään loistavat eduskuntavaalit. On ilmiselvää, että ihmiset kaikkialla Pohjanmaalla ovat saaneet tarpeekseen hallituksen laiminlyönneistä. Vaadimme oikeudenmukaisuutta päätöksiin, sanoo RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

Nyt on Suomella profiilinnoston paikka

Ensi vuonna Suomi on valokeilassa, kun Suomi saa vuoron tarttua EU:n puheenjohtajuuteen heinäkuussa 2019.

– Kaipaamme Suomen taholta nyt aktiivisia ja positiivisia avauksia. Kansainvälisesti suomalaisen koulun ja koulutuksen maine on erittäin hyvä. Ehdotamme, että hallitus nostaa esiin rajattoman Euroopan ainutlaatuisen merkityksen opiskelijavaihdolle ja yhdenvertaisille koulutusmahdollisuuksille, sanovat Henriksson ja Blomqvist.

Koulutus jäi taas paitsioon

–Välttämättömät, suuret panostukset ja uudistukset koulutukseen jäivät tälläkin kertaa uupumaan. Koulutuspolitiikkaan tarvitaan suunnanmuutos Sipilän hallituksen synkkien leikkausvuosien jälkeen. Hallituksen nyt tekemät, sinänsä hyvät panostukset tutkimus- ja kehitystoimintaan eivät korjaa hallituksen massiivisten, yliopistoihin ja korkeakouluihin kohdistuneiden leikkausten aiheuttamaa vahinkoa, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Henrikssonin mukaan budjettiin sisältyy myös hyviä asioita.

RKP haluaa panostaa lapsiperheisiin ja vaatii välittömiä toimia maatalouden tueksi

– Meillä on akuutti tarve perhepoliittiselle kokonaisuudistukselle, jolla on positiivinen vaikutus lapsiperheiden arkeen. Me emme tarvitse tyhjiä sanoja vaan konkreettisia tekoja.

– RKP on monta vuotta korostanut, että perhepolitiikka tulee uudistaa. Tänä päivänä moni muukin puolue puhuu uudistuksen puolesta, mutta toivon, että yhä useampi puolue olisi enemmän edistysmielinen ja uskaltaisi ehdottaa parannuksia vaikka ne vaativat taloudellisia panostuksia alkuvaiheessa.

Henriksson huolestunut poliisin resursseista

– Esimerkiksi Pohjanmaalla tiedotetaan lisääntyneestä väkivaltarikoksien määrästä, joka entisestään pahentaa tilannetta. Pohjanmaalla on myös ollut vaikeaa löytää rikostutkijoita matalasta palkkatasosta ja suuresta työtaakasta johtuen. Ne harvat, jotka hakeutuvat poliisityöhön kokevat kenttätyön houkuttelevammaksi kuin rikostutkijan työn. Tämä osoittaa, että meillä on perustavanlaatuinen ongelma, jolle emme voi sulkea silmiämme, Henriksson sanoo.

Henriksson: 18, 12 vai 5 maakuntaa? Mikä on hallituksen todellinen linja, pääministeri Sipilä?

Nerg ennakoi, ettei 18 jää maakuntien lopulliseksi määräksi ja mainitsee lisäksi, että 12 tai jopa 5 olisi parempi vaihtoehto.

– Käänteet sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä lisääntyvät ja saavat yhä merkillisempiä piirteitä. Mihin kansalaiset enää voivat uskoa Nergin avauksen jälkeen ja mitä pääministeri Sipilä sanoo, kysyy Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

Pages

Subscribe to RSS - Anna-Maja Henriksson