Suomen kielen asemaa vahvistettava Pohjoismaiden neuvostossa

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfströmin mukaan olisi hyvin valitettavaa, mikäli syntyisi sellainen kuva, että Ahvenanmaa vastustaisi Suomen kielen vahvempaa asemaa Pohjoismaiden neuvostossa.

– Minulla itselläni ei ole roolia Pohjoismaiden neuvostossa, enkä ole ollut tietoinen tästä asiasta. Ahvenanmaan kansanedustajana haluan silti painottaa, etten ymmärrä päätöstä, ja irtisanoudun siitä. Minulle on itsestään selvää, että Suomen kielen asemaa vahvistetaan Pohjoismaiden neuvostossa ja tuen Suomen delegaation linjaa, Löfström sanoo.

– Haluan myös alleviivata, että tämä ei ole ahvenanmaalainen päätös. Siksi toivon, ettei se vaikuta siihen kuvaan, mikä Suomella on Ahvenanmaasta.

Torvalds: Vihreät uhkaavat Suomen merenkulkua

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto esitteli eilen ehdotuksensa leikata yritystukia yli 800 miljoonalla eurolla. Näiden joukossa on merenkulun tuet, jotka Aallon mukaan lähinnä tukee ”viinarallia”.

Lue edellinen artikkeli

Kunnat kantavat taloudelliset riskit

Maakuntauudistus ja siihen liittyvä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on vielä täysin auki ja tämä luo epätietoisuutta kunnissa. Kunnat eivät voi suunnitella taloutta pitkällä tähtäimellä ja monet investoinnit jäävät tekemättä.

Lue seuraava artikkeli