Rehn-Kivi näkee valinnanvapausuudistuksen käsittelyn täysin kestämättömänä

10.10.2018

Tämä on täysin kestämätön tapa työskennellä. Hallitus muuttaa omaa esitystään vielä senkin jälkeen, kun se on ”valmiina” lähetetty eduskuntaan.

Valinnanvapausmallin sisältöä on jälleen muokattu. Sosiaali- ja terveysministeriö on tänään antanut sosiaali- ja terveysvaliokunnalle kaksi lisäselvitystä valinnanvapausmallista. Lisäselvitykset ovat valiokunnan esityslistalla tälle päivälle.

− On täysin mahdotonta saada kokonaiskuvaa valinnanavapaudesta, joka koostuu kymmenistä ehdotuksista, lisäyksistä ja selvityksistä. Muutoksia on tullut matkan varrella niin paljon, että esimerkiksi asiantuntijat ovat kommentoineet jo vanhentuneita ehdotuksia, sanoo kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi.

− Tämä on täysin kestämätön tapa työskennellä. Hallitus muuttaa omaa esitystään vielä senkin jälkeen, kun se on ”valmiina” lähetetty eduskuntaan. Lähes koko valinnanvapausesityksen sisältö on muuttunut valiokuntakäsittelyn aikana ja sama tahti jatkuu edelleen, sanoo Rehn-Kivi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on tällä viikolla käsitellyt valinnanvapausuudistusta. Valiokunta on keskeyttänyt maakuntalakien käsittelyn sen jälkeen, kun hallituksen sisäinen kiista Vaasan keskussairaalan laajasta päivytyksestä keskeytti asian käsittelyn.

Kirjoittaja: